MK ili MC

Tradicionalni Moto Klubovi i Boje:

Boje predstavljaju pripadnost pojedinca nekoj moto grupi ili klubu. Zavisno o tome o kakvom se klubu radi boje će biti iz jednog, dva ili tri dela. Na putevima se primećuje još jedna sličnost a to je MK ili MC oznaka koja se nalazi na bojama ili je izdvojena na malom patch-u (prišivak) u sklopu ostatka boja. U svetu je (sa malim izuzetcima) pravilo da su klubovi sa trodelnim oznakama tradicionalni ili 1% klubovi.

Ostali klubovi su obično klubovi zaljubljenika motora ili određenog tipa motora. Npr. Yamaha Riders ili HOG (Harlei Ovners Group). Razlike između tih dveju grupa su nekada jako velike a nekada neprimetne, zavisno o tome na kojem je stadijumu MK klub u svome razvoju I čemu teži.

U MK klubovima Boje se kupuju dok se u MC klubovima za boje odrađuje Prospect period. (Prospect – onaj koji se nada uspehu ili onaj koji teži uspehu. Op. A.) ili period stažiranja.

U MC klubovima boje su vlasništvo kluba dok u drugom slučaju, Boje su vlasništvo pojedinca koji ih je kupio.

To su samo neke pojedinosti po kojima se razlikuju Tradicionalni MC od RC ili MK klubova.

1% Klubovi ili 1% Bajkeri

Za etiketu 1% er (one percenter) zaslužna je AMA (American Motorcycling Association) koja je 1947g posle incidenta u Hollister California izjavila da su samo jedan posto motorista “bad guis” dok je ostalih 99% “good people”. Incident se desio u periodu od 3. do 6. jula 1947 godine, kada su se bajkeri, koji su došli na godišnju proslavu 4.Jula/Srpnja (Dan Nezavisnosti SAD op.a.), pobunili zbog hapšenja nekolicine od njih i uvođenja policijskog časa u gradu. Javnost je tada bila šokirana događajem i policijskim izveštajem o istome i tada se oglasila AMA poznatom 1% er definicijom.

Kasnije su Hells Angels-i prihvatili taj simbol u znak odbacivanja društveno nametnutih normi a njihov primer su sledili i drugi slični klubovi. Kako su klubovi prihvatali taj simbol tako su ga prihvatali i pojedinci koji su sebe smatrali ili se smatraju 1% er-ima.

Danas se smatra da su 1% eri u stvari jedini pravi bikeri, ostatci ili sledbenici starog viteškog kova bez obzira na stereotipe da su pripadnici moto klubova i moto klubovi kriminalne organizacije ili pojedinci koji se udružuju radi vršenja kriminalnih radnji.

Bajkeri u stvari ne razmišljaju šta drugi misle o njima, jer su svojim određenjem da pripadaju sub-kulturi nekog kluba ili bikerskog sveta uopšte odbacili društveno prihvaćene norme ponašanja i žive pod motom:

“Mi poštujemo Vaše zakone ali živimo po Našim Zakonima”.

Drugim rečima, ovo što radim, radim zbog svoje odluke I ne interesuje me šta neko drugi misli o tome.

Ako nam se pri tome nešto “prišije”, npr.da sam 1% er, otpadnik od društva i slično, ne bih želeo da razočaram te koji mi prišivaju takve etikete te se ponašam u skladu sa tim kako očekuju.

Mi jesmo 1% -eri jer je samo jedan posto onih koji su u stanju da postanu članovi kluba a to je kvalitet nasuprot kvantiteta.

Mi se prema svima postavljamo sa poštovanjem i onako kako bi želeli da se neko prema nama odnosi a u suprotnom mi ćemo biti i gori (Ralph B.citat).

Mislimo da je to sasvim normalno.

U svakom slučaju, oni koji žele da znaju nešto više o tome znat će, a oni koji pitaju kako se može saznati nesto više o tome, ni ne trebaju da znaju.

Odnosi između MC i MK klubova:

Bez obzira na glasine i stereotipe, MC i MK klubovi nemaju nikakvih sukoba interesa. Krajem 70tih prošlog veka, održan je zajednički sastanak predstavnika MK i MC klubova u USA i tada je donešena zajednička izjava koja u principu glasi:

– MC klubovi se neće mešati u rad MK klubova niti ih na bilo koji način ometati.

– MK klubovi se neće ponašati kao MC klubovi, a ako se budu tako ponašali biće tretirani kao takvi i od njih će se očekivati da ispune uslove koje mora ispuniti svaki MC klub.

Verovatno će neupućeni postaviti pitanje kakve to ima veze sa nama jer svi navedeni primeri i pravila su iz Amerike, a mi smo drugi kontinent.

Biti bajker nije teritorijalnog karaktera. Za bajkera pojam slobode su beskrajni putevi otvorenih granica i stvaranje novih prijateljstava, bez obzira na teritorijalno-nacionalno-versku ili bilo koju drugu pripadnost (ne odnosi se na članstvo u pojedinim klubovima).

To su stvari koje su kao i zakoni fizike jednaki bilo gde u svetu, i ništa ne menja mesto gde su ti zakoni prvi put definisani.

Mi smo deo sveta, i za nas vredi isto što važi za ostatak sveta jer to nema veze sa društvenim uređenjem, nego sa ljudskim karakterom i nagonom za samoodržanjem.

 

I DA SE PODSETIMO

1.Ne ulazi u klub zbog vlastitih interesa.
2.Klub prihvati kao organizaciju prijatelja koji vole motore i druženje.
3.Ne budi zavidan članu kluba zbog…
4.Pokušaj uvek pomoći svakom članu kluba ako zatreba ili ako zatraži pomoć.
5.Uvažavati različita mišljenja i ne započinjati svađu zbog različitog mišljenja.
6.Svako mora biti podložan kritici i svaka kritika mora biti potkrepljena činjenicama.
7.Kritike prihvatiti kao dobronamerni savet.
8.Ako smatraš da ti klub stvara opterećenje na poslovnom ili…planu,vrati boje i ostani prijatelj s ostalim članovima kluba.
9. Svi članovi treba da se osećaju ravnopravno.
10.Svi članovi kluba treba da prihvate činjenicu da su zamenjivi.
11.Svaki član kluba treba doprineti radu i boljem napredku kluba ili barem pokušati.
12.Različitosti članova kluba treba usmeriti u unapređenje kluba.
13.Sastanke pozivati i zakazivati kada za to postoji razlog.
14.Na sastanke dolaziti redovno i uvek na vreme.
15.SASTANAK NE DOŽIVLJAVATI KAO OBAVEZU VEĆ KAO SUSRET S DRAGIM PRIJATELJIMA.
15.Ako imaš neko mišljenje za rad ili organizovanje kluba to iznesi na sastanku.
16.Problemi u vezi nekog člana (ako ih ima) rešavaju se isključivo unutar kluba.
17.Uvek održi dato obećanje u vezi bilo kakve akcije kluba.
18.Nikad ne prenosi novosti vezane za rad kluba nekome ko nije u klubu.
19.BUDI PONOSAN NA BOJE KOJE NOSIŠ!!!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.