WOMEN RIDERS WORLD RELAY (WRWR)

WOMEN RIDERS WORLD RELAY

Ažurirano/Updated 19.02.2019

Šta je WRWR?

WRWR je moto reli koji se organizuje na globalnom nivou, a učesnici ovog relija su žene-bajkereke. WRWR je organizacija koja broji  preko 13.000 članica iz svih krajeva sveta. Cilj ove organizacije je ujedinjenje moto sestrinstva , vožnja i druženje, promocija dobrih vrednosti, hrabrosti i avanturističkog duha .

Pilot projekat ili ne, bajkerke su već napravile plan puta ovog svetskog relija i start počinje 01. Februara 2019.godine iz Ujedinjenog Kraljevstva. Plan je zaista impresivan jer pokriva sve kontinente i verujemo da će biti daleko od uspešnog.

Evo šta je povodom WR relija izjavila Darija Rajić, ambasadorka Bosne i Hercegovine.

Darija-min”Nešto neponovljivo i nikad urađeno u povijesti, na dva točka! Događaj trenutno broji 13,283 bajkerica diljem svijeta, koje sudjeljuju u ovom događaju, a svakim danom taj broj raste.

Vjerujem da svi znate šta je “štafeta”?
O tome se ovdje i radi. Po prvi put u povijesti štafeta će se prenijeti preko čitavog svijeta, na svaki kontinent, sa motorima.
Štafeta kreće 1-og februara 2019., iz Ujedinjenog Kraljevstva i bajkerice je šalju u svijet, preko Škotske, Irske, Engleske, Francuske, Španjolske, Portugala, Andore, Italije, Slovenije, Hrvatske do Bosne i Hercegovine.
Tu se štafeta preuzima na granici sa Hrvatskom, 31.-og marta, uručena od strane Hrvatske ambasadorice i tad kreće pustolovina po BiH na dva točka. Putuje se kroz BiH, podsjećujemo nama najznačajnija povijesna i prelijepa mjesta, prikazujemo kulturu naše države i sve što bi moglo doprinjeti našoj državi.
Zatim se susrećemo sa ambasadoricom iz Crne Gore, na crnogorskom graničnom prijelazu i uručujemo štafetu njoj u ruke. Štafeta dalje putuje u države: Albanija, Grčka, Makedonija, Srbija, Mađarska, Slovačka, Poljska, Češka Republika, Austrija, Rusija, Estonija, Bijelorusija, Vietnam, Kambodža, Tajland, Myanmar, Australija, Novi Zeland, Japan, Kanada, SAD, Meksiko, Kosta Rika, Panama, Argentina, Brazil, Nambia, Botswana, Zimbabwe, Mozambique, Kenya, Oman, da ne nabrajam sve zemlje… Ovo je čisto da imate uvid u rutu.
Štafeta obilazi ČITAV svijet, skoro svaku državu na svijetu i vraća se u Ujedinjeno Kraljevstvo, 12.-og januara, 2020. godine!”

motoskupovi.com će pre svega pratiti Balkanski deo rute i naše bajkerke, a planirani start je po sledećem:

 • Slovenija 27.Mart
 • Hrvatska 29.Mart
 • Bosna I Hercegovina 30.Mart
 • Crna Gora 31.Mart
 • Albanija 2.April
 • Grčka 4.April
 • Makedonija 6.April
 • Srbija 7.April
 • Mađarska 9.April………

WRWR Ambasadorke

 • Nadja Kaplja, Slovenija
 • jossan Geerdink, Hrvatska
 • Darija Rajić, Bosna i Hercegovina
 • jossan Geerdink, Crna Gora
 • jossan Geerdink, Albanija
 • Andrea Psoma, Grčka
 • jossan Geerdink, Makedonija
 • Ana Radžić, Srbija
 • Mariann Nagy, Mađarska

Naše bajkerke su itekako deo globalnog moto sveta i pozivamo vas da ukoliko možete i želite date podršku u svakom smislu.

 

>> …………………………..NOVE INFORMACIJE WRWR 2019……………………………… <<

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST 19.02.2019

Svjetska štafeta bajkerica 2019 (Women Riders World Relay 2019), moto-štafeta globalnog karaktera u kojoj
učestvuju žene-bajkerice, što je čini prvim događajem ove vrste u istoriji, kreće za 8 dana, 27.02.2019. godine, iz Škotske. WRWR prolazi kroz Bosnu i Hercegovinu 30 – 31.03.2019. godine na relaciji Mostar-Sarajevo-Trebinje. Darija Rajić, WRWR ambasadorica za Bosnu i Hercegovinu rekla je da je ovo prvi put u istoriji da će se štafeta prenijeti preko čitavog svijeta, na svaki kontinent, na motorima, a da će se dvodnevnim putovanjem posjetiti i u najboljem svjetlu predstaviti značajna istorijska mjesta, kao i kulturne i prirodne ljepote Bosne i Hercegovine. 

Inicijativa za organizaciju ovog događaja dolazi do bajkerica iz Velike Britanije, sa ciljem oformljavanja sestrinstva od inspirativnih žena u promociji hrabrosti, avanturizma, samopouzdanja, jedinstva i strasti prema motorima na svim stranama svijeta, po prvi put na globalnom nivou. WRWR trenutno broji 14,034 učesnica, a broj i dalje raste. 

Štafeta kreće iz Škotske, a potom prolazi kroz Irsku, Vels, Englesku, Španiju, Portugal, Andoru, Italiju, Sloveniju, Hrvatsku, pa dolazi u Bosnu i Hercegovinu. Nakon toga, put se nastavlja kroz Crnu Goru, Albaniju, Makedoniju, Srbiju, Mađarsku, Slovačku, Poljsku i tako dalje, sve do povratka štafete u Veliku Britaniju u januaru 2020. godine. 

Pozivamo sve bajkerice iz Bosne i Hercegovine da se jave ukoliko žele da učestvuju u WRWR. Svaka žena koja je učesnik, bila vozač ili saputnik, ima pravo da upiše svoje ime i prezime u štafetu koja će obići svijet.

Muškarci su više nego dobrodošli da učestvuju u ovom događaju kao podrška i pratnja, naročito imajući u vidu da je većina bajkerica imala prvu interakciju sa motorima upravo zahvaljujući muškarcima iz svog okruženja. 

Hejli Bel (Hayley Bell), jedna od osnivačica iz Velike Britanije, rekla je da se ovim događajem moto industriji želi pokazati snaga iza tržišta žena u moto svijetu, preko kojeg se često slijepo prelazi. Među učesnicama štafete su i svjetski poznate žene u moto svijetu kao što su Mary McGee, Elsperth Beard i Maral Yazarloo-Pattrick.

Saopštenje za medije PDF >>Women Riders World Relay 2019

wrwr 2019

Štafeta WRWR 2019

Želite da budete deo WRWR relija. 

WRWR kontakt :

 ride@womenridersworldrelay.com

WRWR web sajt:

 www.womenridersworldrelay.com

Pratite aktivnosti WRWR organizacije na društvenim prežama: FACEBOOK, INSTAGRAM

 

 

Oceni stranicu